Yetişkin Terapisi

Yirmi iki yaş sonrası, artık yetişkin bir birey olarak yaşamda belli sorumlulukların alınmaya başlandığı önemli bir dönemdir. Yetişkinlikte ilk sıkıntılar okul mezuniyetleri ve iş yaşamına başlama stresi ile ortaya çıkabilir. Yakın ilişki kuracağınız biri ile tanışabilmek, bir ilişki oluşturmak ve uzun süreli beraberliğe veya evliliğe yönlendirmek de yaşamda bizi zorlayan kararlar ve süreçler içerisindedir. İş hayatındaki stres her geçen gün artmakta; çalışma şartları ve insan ilişkileri giderek zorlaşmaktadır.

Otuz beş ile kırk yaş arası, bir dönüm noktası gibi hayatınızda bir çok şeyin yeniden değerlendirildiği bir dönemdir. Bu dönemde memnun olduğumuz, olmadığımız bir çok şeyle yüzleşebiliriz. Hayatımızı değiştirmek, hep hayalini kurup gerçekleştiremediğimiz şeyleri nasıl gerçekleştirebileceğimizi düşünebiliriz. Çocukların doğumu, çocukluğu, ergenliği ve hatta evlenip kendi yollarında ilerlemeleri ve aileden ayrılmaları bile farklı bir stres unsuru olabilir.

Yaşlanmak, belirsizliği de beraberinde getirebilir ve bambaşka yaşam koşullarına yeniden adapte olmamız gerekebilir. Tüm bu noktalarda psikoterapi desteği ile kendi gerçek tercihlerimizin ne olduğunu farkedip, duygusal karmaşalardan rahatlamış bir şekilde hayatımıza iç huzuru ile yön vermemizde yardımcı olacak değerli bir yola girebiliriz.

Her bir yetişkin bireyin kendisine karşı en temel görevi kendini en samimi bir şekilde tanıyıp, anlamak ve akabinde kendi arzu ve isteklerine kulak verip, sahip olduğu potansiyeli hayatına katarak ilerlemesidir. Bu konuda sizlere eşlik edebilecek en tarafsız olgu; psikoterapi olacaktır.